Tarvasjoen kotiseutumuseo sukeltaa esihistoriaan

0
Kotiseutuyhdistys Tarvaisiin kuuluva Risto Sipilä ja Leena Viskari toivovat, että lainamakasiinin ovi käy kesän mittaan ahkerasti
Kotiseutuyhdistys Tarvaisiin kuuluva Risto Sipilä ja Leena Viskari  toivovat, että lainamakasiinin ovi käy kesän mittaan ahkerasti
Kotiseutuyhdistys Tarvaisiin kuuluva Risto Sipilä ja Leena Viskari toivovat, että lainamakasiinin ovi käy kesän mittaan ahkerasti

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen kotiseutumuseo avautuu 14. kesäkuuta ensimmäistä kertaa uuden hallinnoijansa Liedon museon osana.

Kotiseutuyhdistys Tarvainen pysyy mukana museoyhteistyössä, mutta muutoksen myötä toimintaan saadaan lisää voimavaroja. Täksi kesäksi kotiseutumuseoon saadaan Tarvasjoen esihistoriaa esittelevä näyttely. Jopa yli 6 000 vuotta vanhat kivikautiset esineet on saatu  lainaksi Turun Museokeskuksesta.

–Tarvasjoen kotiseutumuseota ei siis lakkauteta, vaan päin vastoin pyrimme vahvistamaan sen asemaa. Valitettavasti emme voi ainakaan vielä lisätä sen aukioloaikoja, mutta sinne, samoin kuin Nautelankoskenkin museoonkin, pääsee jatkossa ilmaiseksi, kertoo Liedon museonjohtaja Leena Viskari.

Vaihtuvan näyttelyn lisäksi lainamakasiinin yläkerrassa on pysyvä näyttely ja alakerrassa seurakunnan näyttely.

Näyttelyaikoina lainamakasiinia valvovat tehtävään koulutetut tarvasjokelaisnuoret. Kesän mittaan museoon tulee myös Tarvasjoen historiaa käsittelevien kirjojen myyntipöytä sekä mahdollisesti myös pieni kahvio.

Tarvasjoen kotiseutumuseo on avoinna kirkon takana olevassa lainamakasiinissa 14.6.–16.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–15.

 

Lue lisää 12.06.2015 lehdestä