Vihtahousu villitsee Tarvasjoen kesäteatterissa

0
Janne Pienvorsseli (Pirkka Rauvola) saapuu pikkupiru (Roni Tuominen) kintereillään houkuttelemaan kylän asukkaita synnin tielle.
Janne Pienvorsseli (Pirkka Rauvola) saapuu pikkupiru (Roni Tuominen) kintereillään houkuttelemaan kylän asukkaita synnin tielle.
Janne Pienvorsseli (Pirkka Rauvola) saapuu pikkupiru (Roni Tuominen) kintereillään houkuttelemaan kylän asukkaita synnin tielle.

LIETO/Tarvasjoki. Kuinka käy omassa rauhassaan uinuvalle maalaispitäjälle ja sen kulttuurinnälkäisille naisille, kun kylälle muuttaa yhtä aikaa Munskärnän taiteilijapariskunta (Niko Juvakka ja Janina Laine) mafiaperhe vanavedessään sekä vanhan kehnon edusmies Janne Pienvorsseli (Pirkka Rauvola)? Pienvorsseli ei ainakaan aikaa tuhlaa, vaan käy heti pikkupirun (Roni Tuominen) tökkimänä hankkimaan uusia jäseniä vihtahousun saunaseuraksi.

Saatana saapuu Tarvasjoelle on ohjaaja Matti Tapanin mukaan nimestään huolimatta perinteinen maalaiskomedia, jonka pääosassa ovat naiset. Näytelmän keskeisiä naisia ovat kauppiasrouva Hilkka (Elina Ristimäki), Isontalon emäntä ja postinjakaja Reetta (Tuuli Korpisalo), terveyssisar Änkiläskä (Marika Tapanainen) ja Hertta Kääriäinen (Heidi Haapanen), jonka mies (Jere Kallio) taitaa kyläjuopon roolistaan huolimatta lopulta olla kylän viisaimpia miehiä.

Kylän naisille Hilkalle (Elina Ristimäki), Hertalle (Heidi Haapanen), Reetalle (Tuuli Korpisalo) ja Änkiläskälle (Marika Tapanainen) maistuu kulttuurin lisäksi väkijuomat. Kylän kultapoika Olavi (Ensi Kulta) katselee naisten touhujen perään.
Kylän naisille Hilkalle (Elina Ristimäki), Hertalle (Heidi Haapanen), Reetalle (Tuuli Korpisalo) ja Änkiläskälle (Marika Tapanainen) maistuu kulttuurin lisäksi väkijuomat. Kylän kultapoika Olavi (Ensi Kulta) katselee naisten touhujen perään.

Jari Nenosen alun perin Saatana saapuu Kolsilaan -nimellä kirjoittama näytelmä on Tapanin mukaan käsikirjoitukseltaan suoraviivainen.

–Käsikirjoitus antaa ohjaajalle mahdollisuuden viedä näytelmää mihin suuntaan tahansa, ja me olemme vieneet tämän aika pitkälle, hän kertoo ja kehuu ohjaajaparinsa Eetu Korpisalon tehneen ison työn käsikirjoitusta Tarvasjoen Nuorisoseuran kesäteatterille muokatessaan.

 
Saatana saapuu Tarvasjoelle. Käsikirjoitus: Jari Nenonen. Ohjaus: Eetu Korpisalo ja Matti Tapani. Ensi-ilta: 12.6. klo 19. Muut näytökset: 14.6. klo 14 ja 15.6. klo 19 sekä 28.7, 29.7. ja 30.7. klo 19, 31.7. klo 21, 2.8. klo 14, 4.8., 5.8. ja 6.8. klo 19 sekä 7.8. klo 21. Tarvasjoen kesäteatteri: Salomäentie 9, Tarvasjoki

 

Juttua on korjattu 9.6. kello 11:36. Alkuperäisessä jutussa oli virheellinen osoite.

 

Lue lisää 09.06.2015 lehdestä