Juha Simola tulkitsi Olavi Virtaa voittoisasti

0
Ykköspokaali ja kunniakirja olivat Juha Simolan tuomisina laulukilpailusta.
Ykköspokaali ja kunniakirja olivat Juha Simolan tuomisina laulukilpailusta.
Ykköspokaali ja kunniakirja olivat Juha Simolan tuomisina laulukilpailusta.

 PÖYTYÄ/Karinainen. Juha Simola pokkasi komean voiton Laila Kinnusen ja Olavi Virran mukaan nimetyssä Laila ja Olavi -laulukilpailussa, jonka finaali ja superfinaali käytiin Keuruun markkinoilla.
Mittava kilpailu vaalii kahden mestarilaulajan muistoa. Olavi Virta kuuluu Suomen eniten levyttäneiden artistien joukkoon. Hän levytti vuosina 1939-66 yli 600 laulua.Virran syntymästä on tänä vuonna kulunut sata vuotta.
–Monet Virran kappaleet ovat suurelle yleisölle tuttuja, mutta isossa joukossa on myös tuntemattomampia lauluja. Karjalohjan semifinaalissa lauloin kappaleet Luonas jos oisin ja Mustalaisruhtinatar, jonka esitin myös finaalissa. Toinen finaalikappale oli Hopeinen kuu, Simola kertoo.
Laulukilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002. Juha Simola osallistui mittelöön edellisen kerran kymmenen vuotta sitten, jolloin hän lauloi itsensä kolmanneksi. Simola sanoo, ettei hän sinänsä kauheasti kilpailuista piittaa, mutta yleisön kehotuksesta hän lähti mukaan ja sitten kisa imaisikin pyörteisiinsä.