Lenkkeilijät kohtasivat susikaksikon

0

ORIPÄÄ. Kävelylenkillä olleet Heli Viitasaari ja Elina Valtanen kohtasivat maanantai-illan kävelylenkillään kaksi sutta Jouhijoentiellä Oripään jätevedenpuhdistamon tuntumassa.
–Meillä oli lapsi rattailla ja labradorinnoutaja talutushihnassa, kun huomasimme, että kaksi eläintä tulee tietä pitkin vastaan. Ensin ajattelimme niiden olevan koiria, mutta sitten tuli äkkiä mieleen, etteivät kenenkään koirat täällä voi vapaana jolkotella. Ei hemmetti, susia ne ovat!
–Juoksimme kiireesti Varhon konehallin suojiin, koska sudet olisivat voineet vainuta koiran sopivaksi saaliiksi isompaan nälkään, Heli Viitasaari kertaa pysähdyttäviä hetkiä.
Hän nappasi konehallin perukoilla vielä pattingin pätkän käteensä siltä varalta, että sudet olisivat seuranneet heitä, mutta eläimet häipyivät tiennotkelmasta näkymättömiin. Lenkkeilijöiden ja susien etäisyys oli vajaa sata metriä.