Maatalousmuseossa tapahtuu heinäkuussa

0

SEUTUKUNTA. Suomen maatalousmuseon kesä on täydessä vauhdissa. Tiistaina 7.7. vietetään Heinäpäivää, jolloin museon pihamaalla nostetaan heinää seipäille klo 10 alkaen. Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan, miten heinätöitä tehdään. Museolta löytyy jonkin verran työvälineitä, mutta oman viikatteen, hangon tai heinäharavan voi myös tuoda mukanaan. Tapahtumaan on säävaraus.

Torstaina 9.7. museossa on puolestaan lasten puuhapäivä klo 11-15. Neljän euron osallistumismaksulla lapset pääsevät kokeilemaan muun muassa kukkaseppeleiden ja origamien tekemistä sekä huovutusta, leikkimään perinneleikkejä ja tunnistamaan kasveja. Luvassa on myös opastettuja museokierroksia, satuhetkiä ja poniajelua.

Koko heinäkuun ajan maatalousmuseossa järjestetään avoimia yleisöopastuksia päivittäin klo 12. Tuolloin perusnäyttelyyn pääsee tutustumaan oppaan johdolla vain pääsylipun hinnalla. Lapsille pidetään omia kierroksia tiistaisin ja torstaisin klo 11. Museon piha-alueella on myös koko kesän avoinna lasten leikkipiha polkutraktoreineen ja keppihevosineen. Oman lisänsä maalaismaisemaan tuovat museon lampaat, possut ja kanat.