Nimikilpailu kirvoitti yli tuhat vastausta

0
Kattohaikaroiden pesiytyminen Koskelle kiinnostaa kansaa. Kuva: Nelly Rauhala.
Kattohaikaroiden pesiytyminen Koskelle kiinnostaa kansaa. Kuva: Nelly Rauhala.
Kattohaikaroiden pesiytyminen Koskelle kiinnostaa kansaa. Kuva: Nelly Rauhala.

KOSKI. Suuren yleisön kiinnostus Kosken kattohaikaroita kohtaan pysyy ja paranee. Birdlife Suomen ja Ylen järjestämä nimikilpailu päättyi sunnuntaina. Kilpailuun tuli 1 171 vastausta, joista eri nimiehdotuksia 1590. Tuomaristo valitsee poikasille sopivimmat nimet ensi viikolla. Nimet julkistetaan heinäkuun viimeisellä viikolla.
Kosken Kohauksen aikaan haikaroiden rauhan turvaamiseksi aiotaan järjestää haikaravartio, joka pitää vahtia pesän liepeillä. Vaarana näet on, että haikaroista villiintynyt kansa suotta häiritsee lintujen elämää.

Lue lisää 14.7. 2015 lehdestä