Suurila soi satoi tai paistoi

0
Nicholas Söderlund kuuluu Suurilan oopperajuhlien vakiokasvoihin (kuva: Kiti Salonen)
Nicholas Söderlund kuuluu Suurilan oopperajuhlien vakiokasvoihin (kuva: Kiti Salonen)
Nicholas Söderlund kuuluu Suurilan oopperajuhlien vakiokasvoihin (kuva: Kiti Salonen)

LIETO/Tarvasjoki. Suurilan kyläyhdistys järjestää Pullerilla oopperajuhlat  sunnuntaina 26.7.
Epävakaisen kesän vuoksi juhlilla on tehty uudistus. Sateen sattuessa  konsertit pidetään Tiilerin varastohallissa aivan Pullerin vieressä.
-Kauniilla kelillä ollaan ulkona niin kuin aikaisemminkin, mutta  sateenkin varalta on siis varasuunnitelma, kertoo Timo Isotalo kyläyhdistyksestä.
Juhlissa kuullaan edellisvuosista tuttuun tapaan bassobaritoni Nicholas Söderlundia. Muita vieraita ovat  sopraano Tiina-Maija Koskela sekä tenori Aki Alamikkotervo. Säestyksestä vastaa pianisti Pasi Helin.
Nicholas Söderlundia on viime aikoina päässyt kuulemaan muun muassa Savonlinnan oopperajuhlilla ja kansallisoopperassa. Söderlund debytoi viime vuonna Savonlinnassa 2. Miehen roolissa Kullervona. Kansallisoopperassa Söderlundin rooleja ovat olleet muun muassa Antonio (Figaron häät), Frank (Lepakko) ja Sakristaan (Tosca).
Tiina-Maija Koskela voitti kansainvälisen Lauritz Melchior -laulukilpailun viime vuonna  ja rakentaa nyt kansainvälistä uraa ooppera- ja konserttisolistina. Koskela debytoi Suomen Kansallisoopperassa syksyllä 2008, Savonlinnan Oopperajuhlilla kesällä 2009 ja Tampereen Oopperassa vuonna 2013.
Aki Alamikkotervo sai kiinnityksen Suomen kansallisoopperaan vuonna 1999 ja on sen jälkeen esiintynyt lukuisissa rooleissa. Hän on levyttänyt muun muassa Madetojan ja Melartinin musiikkia.

Suurilan oopperajuhlat sunnuntaina 26.7. kello 15 alkaen
Pullerilla (Kyröntie 530).

Lue lisää 24.7.2015 lehdestä