”Santakuski” Lehtinen ajoi Volvon talliin

0
Kuorma-autoilija Rauno Lehtisen mittarissa on 70 vuotta ja Volvolla 1,4 miljoonaa kilmetriä. Mies ja auto jäivät unikeonpäivänä huilaamaan.
Kuorma-autoilija Rauno Lehtisen mittarissa on 70 vuotta ja Volvolla 1,4 miljoonaa kilmetriä. Mies ja auto jäivät unikeonpäivänä huilaamaan.
Kuorma-autoilija Rauno Lehtisen mittarissa on 70 vuotta ja Volvolla 1,4 miljoonaa kilometriä. Mies ja auto jäivät unikeonpäivänä huilaamaan.

PÖYTYÄ/Heikinsuo. Kuorma-autoilija Rauno Lehtinen vitsailee, että autoilu kannattaisi lopettaa joka kuukausi. Niin paljon hommia viimeiseen kuukauteen on mahtunut. Lehtinen on silti päättänyt jättää autohommat kerralla. Takana on 52 vuotta kuorma-auton ratissa ja melkein kolme miljoonaa kilometriä suomalaisia maanteitä.
Unikeonpäivänä Lehtisen omaan mittariin napsahti 70 vuotta. Siinä oli sopiva sauma vaihtaa vapaalle, vaikka ajokuntoa riittäisi vielä niin kuskilla kuin autolla.
–Kaikkea on ajettu, mikä lavalla on pysynyt: maitoa, viljaa, lannoitteita, sementtiä, kalkkia, sahanpurua, haketta, santaa… 18-vuotiaana aloitin ensin isän autolla ja vuodesta 1969 lähtien itsenäisenä yrittäjänä.
Lehtinen kävi vielä syyskuussa pakollisen ajopätevyyskurssin. Lainlaatijan silmissä yli 50 vuoden ajokokemus ei vielä oikein riitä pätevyyden todistamiseen, siihen tarvitaan melkein tuhannen euron arvoinen kirjallinen todistus.
Rekkamies aikoo jatkossa olla liikenteessä entistä enemmän kaksipyöräisellä kulkuneuvolla, kunhan ilmat vain suotuisiksi käyvät. Kaveriporukkaan kuuluu samanikäisiä ja samanhenkisiä motoristeja.
–Kaikki ollaan jo kiireisiä eläkeläisiä, Lehtinen hymähtää.

Lue lisää 31.7.2015 lehdestä