Kylä- ja vanhempainyhdistysten aloite ei muuttanut Pöytyän koulukantaa

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallituksen mielestä kunnanvaltuuston huhtikuun lopussa tekemään päätöstä perusopetuksen siirtymisestä yhtenäiskoulumalliin ja kyläkoulujen lakkauttamista ei ole aihetta ottaa uuteen käsittelyyn. Kunnanhallitus asettui samalla kannalle kuin koulutuslautakunta aiemmin.

Auvaisten, Heikinsuon, Mustanojan ja Kumilan kylä- ja vanhempainyhdistykset jättivät elokuussa kunnanhallitukselle aloitteen, jossa ne esittivät, että valtuuston tekemä päätös kyläkoulujen lakkauttamisesta ja Riihikosken ja Elisenvaaran yhtenäiskoulujen perustamisesta otetaan uudelleen hallituksen ja valtuuston käsittelyyn.

Vaihtoehtona yhdistykset esittivät, että kyläkoulujen toimintaa tehostetaan, taajamakouluihin tehdään maltilliset korjaukset ja laajennukset, kyläkouluihin tehdään maltilliset korjaukset ja kuntaan tehdään oma tai ulkoistettu keskuskeittiö.