Ohjausryhmä selvittää Oripään ja Pöytyän seurakuntaliitosta

0

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Tuomiokapitulin edustajat selvittivät torstai-iltana Oripään ja Pöytyän seurakuntien henkilöstölle ja luottamushenkilöille seurakuntien yhdistymisen vaihtoehtoja sekä prosessin etenemistä.

–Tilaisuuden henki oli oikein hyvä ja vaikutti siltä, että yleisesti luotettiin yhdistymisen voivan tapahtua aika nopealla aikataululla, arvioi Oripään kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Mikko Nurmi.

Seurakuntien johtavista viranhaltijoista ja  luottamushenkilöistä koostuva ohjausryhmä selvittää syksyn ja alkutalven aikana, tehdäänkö asiasta esitys kirkkovaltuustoille. Lisäksi tuomiokapituli on asettanut neuvotteluihin kaksi konsulttia: hiippakuntasihteeri Kaisa Rauman sekä Sastamalan kirkkoherra Ari Paavilaisen.

Jos yhdistymisesitykseen päädytään, tuomiokapituli käsittelee asiaa toukokuun puolivälissä ja Kirkkohallitus elokuussa. Tällä aikataululla yhdistyminen voi tapahtua vuoden 2017 alussa.

Torstain tapaamisessa kysyttiin lähinnä seurakuntien työntekijöiden ja toimintojen säilymisestä.

–Pöytyän tähänastisissa seurakuntaliitoksessa ne ovat säilyneet, joten samasta lähdetään myös Oripäässä. Eläköitymisten yhteydessä tilannetta tarkastellaan seurakunnissa yleensäkin aina uudelleen, arvioi Kaukinen.