Poliisi selvitti laajan murtovyyhdin

0

VARSINAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisilaitos on selvittänyt marraskuusta 2014 lähtien laajaa koko valtakunnan kattavaa omaisuusrikosten sarjaa. Rikossarjan päätekijöiksi epäillään kolmea pirkanmaalaista miestä. Heidän epäilleen tehtailleen usean viime vuoden aikana lähes sata omaisuusrikosta, jotka ovat kohdistuneet omakotitaloihin, vapaa-ajankiinteistöihin ja rakennustyömaille.
Varsinais-Suomessa murtoja tehtiin loka-marraskuussa 2014 muun muassa Pöytyällä.
Poliisin arvion mukaan rikoksesta epäiltyjen toiminta on ollut hyvin suunnitelmallista sekä ammattimaista. Ammattimaisuudesta kertoo valmiiksi järjestetyt myyntikanavat rikokselle hankitulle omaisuudelle.
Anastettu omaisuus on ollut poikkeuksellisen moninaista. Asutuista kiinteistöstä varkaiden matkaan lähti pääsääntöisesti arvo-omaisuutta kuten korut, kellot, rahat, keräilyesineet, aseet, pöytähopeat sekä mahdolliset maksuvälineet.