Riihikosken yhtenäiskoulun aikataulu venymässä

0
Tiedotustilaisuus kiinnosti melko harvoja.
Tiedotustilaisuus kiinnosti melko harvoja.
Tiedotustilaisuus kiinnosti melko harvoja.

PÖYTYÄ. Kyrössä maanantai-iltana järjestetty tiedotus- ja keskustelutilaisuus yhtenäiskouluvalmistelun etenemisestä vahvisti käsitystä siitä, että Riihikosken yhtenäiskoulun suunnitteluun ja rakentamiseen on varattu liian vähän aikaa.

Vaikka aikataulun lykkäämisestä ei olekaan vielä tehty virallista päätöstä, suunnittelutoimikunnassa arvioidaan koulun valmistuvan todennäköisesti vasta elokuuksi 2018.

Suunnittelutoimikunnan puheenjohtaja Reino Kallio totesi, ettei muutos vaikuta Oripään kanssa tehtyyn koulusopimukseen, sillä se mahdollistaa myös 60 oripääläisoppilaan sijoittamisen ensin Yläneen yhtenäiskouluun tai Elisenvaaran kouluun.

Riihikosken yhtenäiskoulun aloittaessa toimintansa realisoituu myös valmisteltavana oleva koulujen oppilaaksiottoalueiden rajaus.

Sivistysjohtaja Marianne Mäkelä totesi Yläneen yhtenäiskoulun oppilaaksiottoalueen säilyvän pääosin nykyisellään. Riihikosken ja Kyrön yhtenäiskoulujen oppilaaksiottoalueiden rajauksessa on vielä pohdittavaa varsinkin Jalkalan suunnalla.

Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua  rajaukseen kunnan nettisivuilla. Siellä on myös tieto siitä, miten luonnokseen voi ottaa kantaa.

Juttua on korjattu 23.9. Alkuperäinen maininta, jonka mukaan asiaan voi ottaa kantaa kunnan nettisivuilla, oli virheellinen.

 

Lue lisää 25.09.2015 lehdestä