Tapiolan susilupavalitus kaatui oikeudessa

0

SUSIALUE. Turun hallinto-oikeus jätti tutkimatta Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola ry:n talvella tekemät valitukset suden kaatoluvista Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Hallinto-oikeus kielsi 18.2. luonnonsuojeluyhdistyksen hakemuksesta riistakeskusten päätösten täytäntöönpanon muun muassa Pöytyällä ja Oripäässä.
Hallinto-oikeuden mukaan Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola ry:llä ei ole poikkeuslupa-asioihin sellaista alueellista tai paikallista yhteyttä, jonka perusteella sillä olisi metsästyslain 90 §:n mukainen valitusoikeus riistakeskuksen päätöksistä. Yhdistyksen kotipaikka on Mänttä-Vilppula.
Yhdistyksen sääntöjen mukaan yhdistyksen toimialue käsittää entisten Etelä-Suomen, Länsi-Suomen, Oulun ja Itä-Suomen läänien alueen eli Lappia ja Ahvenanmaata lukuunottamatta koko Suomen. Hallinto-oikeus katsoi, ettei sille, että lupa-alueet kuuluvat yhdistyksen sääntöjen mukaan sen toimialueeseen voida antaa ratkaisevaa merkitystä valitusoikeutta arvioitaessa.
Suomen riistakeskus, Varsinais-Suomi myönsi 23.1. poikkeusluvan kolmen suden pyydystämiseksi tai tappamiseksi ajalla 24.2.–16.3.2015 Varsinais-Suomen maakunnassa sijaitsevilla kahdella rajatulla lupa-alueella Mynämäellä, Nousiaisissa, Pöytyällä ja Oripäässä.