TexLove jalostaa poistotekstiilit myyntituotteiksi

0
TexLoven myymälä on Patakosken kupeessa Koskella. Anneli Fellman (vas.) ja Tanja Ylä-Jussila (oik.) ovat osuuskuntalaisia ja puurakentamisesta innostunut kyröläinen Päivi Hentunen harkitsee liittymistä.
TexLoven myymälä on Patakosken kupeessa Koskella. Anneli Fellman (vas.) ja Tanja Ylä-Jussila (oik.) ovat osuuskuntalaisia ja puurakentamisesta innostunut kyröläinen Päivi Hentunen harkitsee liittymistä.
TexLoven myymälä on Patakosken kupeessa Koskella. Anneli Fellman (vas.) ja Tanja Ylä-Jussila (oik.) ovat osuuskuntalaisia ja puurakentamisesta innostunut kyröläinen Päivi Hentunen harkitsee liittymistä.

KOSKI. Koskelle on perustettu osuuskunta, jonka päätarkoitus on estää tekstiilien päätyminen kaatopaikalle ja jalostaa vanhat tekstiilit uusiksi, myytäviksi tuotteiksi. TexLove-osuuskunnan myymälän avajaisia vietetään perjantaina.

Hankkeen takana on koskelainen käsityöläinen Anneli Fellman. Hän huomauttaa, että Suomessa päätyy kaatopaikalle vuosittain yli 54 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä.

–Joukossa on hirveän paljon hyviä tekstiilejä, jotka kannattaisi ottaa talteen.

Tekstiili-, sisustus- ja ompelualan artesaani Fellman on kerännyt ympärilleen asiasta kiinnostuneita käsityöläisiä. TexLove-osuuskunnan perustamiskokouksessa syyskuun alussa oli 10 perustajajäsentä.

TexLove ottaa vastaan kaikenlaisia tekstiilejä. Fellman huomauttaa, että pieniä kangastilkkujakin pystyy hyödyntämään, ja reiät vaatteissa eivät haittaa. Lajittelun voi jättää osuuskuntalaisille. Toistaiseksi tekstiilejä otetaan vastaan myymälän aukioloaikoina.

TexLoven myymälän avajaiset pe 2.10. klo 10–18, Hämeentie 120, Koski.

Lue lisää 29.09.2015 lehdestä