Turvapaikanhakijoita hätämajoitetaan Tarvasjoen seurakuntatalolle

0

LIETO/Tarvasjoki. Liedon seurakunta on tarjonnut hätämajoitustilaa noin 50 turvapaikanhakijalle, jotta heidän ei tarvitse yöpyä teltoissa Pansion vastaanottokeskuksen pihalla. Myöhemmin tänään majoitetaan lisää Tarvasjoen kappeliseurakunnan tiloihin. Turvapaikanhakijat ovat hätämajoitettuna maanantaihin asti.
Liedon seurakunta on tilapäisesti hätämajoittanut turvapaikanhakijoita muun muassa Algeriasta, Afganistanista, Irakista, Pakistanista ja Somaliasta.
Seurakunta tarjoaa turvapaikanhakijoille ruokaa, suojaa ja keräyksin lahjoitettuja tavaroita. Hätämajoitus on mahdollistunut lietolaisten partiolaisten, viranomaisten, paikallisten yrittäjien ja vapaaehtoisten tuella ja yhteistyöllä.
–Kiitollisena olemme todistaneet, kuinka ihmiset reagoivat ja toimivat nopeasti, isolla auttamisen halulla ja lämpimin sydämin, kiittelee Liedon seurakunnan kirkkoherra Risto Leppänen.
Arkkihiippakunnan piispat kehottivat seurakuntia toimimaan ripeästi turvapaikanhakijoiden auttamiseksi.
–Hädässä olevia ihmisiä pitää auttaa. Kristillisyyteen ja suomalaiseen elämänmuotoon on aina kuulunut reagoiminen toisen ihmisen hätään, sanovat piispat.
–Tämä on vieraanvaraisuuden ja myötätunnon kirkko. Ihmisten auttaminen on seurakunnan arkea. Teemme niin joka päivä ja joka viikko, niin myös nyt, siksi, että olemme kirkko. Kysymys on yhtälailla meidän kuin heidänkin hädästä. Siksi haluamme omalla pienellä tavalla osallistua yhteiseen hätään ja iloitsemme, että pysyvämpiä tiloja on nyt löytymässä, sanoo hätämajoituksessa viime yön viettänyt Risto Leppänen.
Ensimmäisen yön tunnelmaa Leppänen kuvaa levolliseksi.
–Yö nukuttiin seurakuntatalon lattioilla rauhallisesti, ilman mitään sen ihmeempiä, ihan kuten öitä nukutaan muuallakin.