Koskelaisten olohuone täyttää 20 vuotta

0
Seppo Heikkinen kertoi käyvänsä Seolla ”noin seitsemän kertaa päivässä”. –Tänne on helppo tulla eikä tarvitse itse kokata tai keittää, Heikkinen kiittelee. Juttukaverina Aila Lepistö.
Seppo Heikkinen kertoi käyvänsä Seolla ”noin seitsemän kertaa päivässä”. –Tänne on helppo tulla eikä tarvitse itse kokata tai keittää, Heikkinen kiittelee. Juttukaverina Aila Lepistö.
Seppo Heikkinen kertoi käyvänsä Seolla ”noin seitsemän kertaa päivässä”. –Tänne on helppo tulla eikä tarvitse itse kokata tai keittää, Heikkinen kiittelee. Juttukaverina Aila Lepistö.

KOSKI. Aivan Kosken keskustassa sijaitseva Kosken autohuolto eli kavereiden kesken Seo on kunnan tunnetuimpia maamerkkejä. Vähintään yhtä tunnettu on kahvilaravintolan pyöreä pöytä, missä kokoontuu Seon ”parlamentti” maailmaa parantamaan.

–Pyöreässä pöydässä huumori kukkii sen verran runsaasti, että kovin tosikko ei siinä pöydässä pärjää, Aila Lepistö kertoo.

Seon tarina alkoi kaksikymmentä vuotta sitten, kun Shell lopetti samalla paikalla olleen huoltoaseman. Pekka Kanasuo oli aloittanut yrittämisen jo parikymppisenä ja pyöritti omaa korjaamoaan, Kai Lepistö oli töissä Mellilän autossa. Kun mukaan saatiin vielä Paula Lepistö äänettömäksi yhtiömieheksi, olivat hartiat riittävän leveät huoltoaseman ostoon. Suuri muutos koettiin, kun Aila Lepistö tuli mukaan vuonna 1998.

–Pieni myymäläkoppi hajotettiin ja tilalle rakennettiin nykyinen kahvila, Lepistö kertoo.
Kosken Seo juhlii 20-vuotissynttäreitään Nuortentuvalla lauantaina kello 19 alkaen. Ensimmäinen tunti kuluu kakkutarjoilun merkeissä, minkä jälkeen ilta jatkuu Aikalisän tahdittamilla tansseilla. Kaikki tervetulleita, vapaa pääsy.

Lue lisää 02.10.2015 lehdestä