Martinpäivää juhlitaan kahden viikon ajan

0
Martinpäivien juhlinta alkaa Marttilan kirkossa sunnuntaina 1.11. ja myös päättyy siellä kaksi viikkoa myöhemmin. Kuva: Heidi Pelander
Martinpäivien juhlinta alkaa Marttilan kirkossa sunnuntaina 1.11. ja myös päättyy siellä kaksi viikkoa myöhemmin. Kuva: Heidi Pelander
Martinpäivien juhlinta alkaa Marttilan kirkossa sunnuntaina 1.11. ja myös päättyy siellä kaksi viikkoa myöhemmin. Kuva: Heidi Pelander

MARTTILA. Marttilan Martinpäivien juhlinta kestää tänä vuonna marraskuun alusta kuun puoliväliin saakka. Sunnuntaina marraskuun 1. päivänä tapahtumaputken aloittava Wanhan ajan messu on osa Marttilan kirkon 250-vuotistapahtumaa. Kirkkoon pyydetään pukeutumaan vanhanaikaisesti ja tulemaan paikalle vaikka hevoskyydillä.

Tiistaina 3.11. Martintalossa on elokuvailta. Onnelin ja Annelin talven jälkeen vuorossa on Kätilö-elokuva. Keskiviikkoiltana kirjastossa kuullaan suomalaisia laulelmia eri aikakausilta. Niitä tulkitsevat Kati ja Pasi Björk sekä Anssi ja Virve Leppänen.

Torstaina 5.11. Marttilan kirjastossa vietetään murhailtaa. Yhteistyössä dekkarikustantamo Myllylahden kanssa toteutettavassa illassa voi testata omia salapoliisintaitojaan. Parhaalle etsivälle on luvassa palkinto.

Maanantaina 9. marraskuuta Martintalon pihalla nähdään Linnateatterin esitys Tatu ja Patu pihalla.

Keskiviikkona 11. marraskuuta siirrytään Toscanan auringon alle. Kosken abit järjestävät tuolloin kirjastossa matkainfoillan yhteistyössä Marttilan lions clubin kanssa. Luvassa on kuvia, videopätkiä, kokemuksia, hyviä juttuja ja paljon vinkkejä eritoten matkailusta Toscanan alueella.

14. marraskuuta Martintalossa järjestetään hyvinvointi- ja liikuntalauantai. Tarjolla on erilaisia terveystestejä, liikuntaa, ravitsemusoppia ja myös tarjoilua.

Pyhän Martin kirkossa alkanut  tapahtumakausi myös päättyy kirkkoon, kun lauluyhtye Luminos konsertoi kirkossa sunnuntai-iltana 15. marraskuuta.