Tarvasjoen terveysasema vedettiin pois säästölistalta

0

LIETO/Tarvasjoki. Liedon sosiaali- ja terveyslautakunta veti Tarvasjoen terveysaseman sulkemisen pois säästölistaltaan. Niin ikään myöskin suunnitellut terveysasemien sulkupäivät ja geriatrin viran täyttämättä jättäminen jätettiin pois säästökeinoista.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tulee löytää noin 149 000 euron säästöt. Säästöjä aiotaan nyt saada kasaan muun muassa lopettamalla aterioiden kotiinkuljetus, siirtämällä vanhusten päivätoimintaryhmät vapaaehtoistyön piiriin ja pidentämällä terveysasemien sekä kunnanviraston sulkuaikaa kesällä.

Tuloja etsitään uusista maksuista. Avosairaanhoidon sairaanhoidollisista hoitajakäynneistä aiotaan ryhtyä perimään 8,80 euron asiakasmaksu käynniltä. Maksun käyttöönoton lasketaan tuovan noin 60 000 euron tuotot. Terveyden edistämisen ja ehkäisevän terveydenhuollon käynnit säilyvät edelleen maksuttomina.