Verna ja Ville Remes debytoivat tarinankertojina

0
Ville ja Verna Remes tarinoivat Reviiri-antologiaan Solja-tytön esikoulupäivästä.
Ville ja Verna Remes tarinoivat Reviiri-antologiaan Solja-tytön esikoulupäivästä.
Ville ja Verna Remes tarinoivat Reviiri-antologiaan Solja-tytön esikoulupäivästä.

PÖYTYÄ/Riihikoski. –Solja toivoo, että isä valmistaisi jotain muuta kuin kalaa. Isä vinkkaa, että ruuaksi on lihaa ja pullia eli yhteensä lihapullia, ekaluokkalainen Verna Remes lukee upouudesta Reviiri-antologiasta ennen kuin ojentaa sen silmät säihkyen kirjastotädille ja esittää kainon toiveen, että kirja tulisi kirjastoon lainattavaksi.

Tarinan Solja-tyttö on tavallinen eskarilainen, mutta Solja, eskarilainen -tarina on aivan erityinen. Sen on tarinoinut ja kirjoittanut Verna yhdessä isoveli Villen, 10, ja isän Pekka Remeksen kanssa.

Remeksen sisarusten kertoma ja Pekka-isän julkaisukelpoiseksi muokkaama tarina julkaistiin uusia varsinaissuomalaisia kirjoittajia esille nostavassa Reviiri-antologiassa. Vuodesta 1995 alkaen ilmestyneen Reviirin tuorein kokoelma julkaistiin viime viikonloppuna Turun kirjamessuilla. Uusimman Reviirin aiheena oli lasten- ja nuorten kirjallisuus ja kirjassa debytoi Remesten lisäksi 13 muuta uutta kirjoittajakykyä.

Reviirin päätoimittaja Tittamari Marttisen mukaan kirjaan valitut tekstit valittiin niiden kaunokirjallisen laadun ja omaperäisyyden ansiosta. Solja eskarilaista Pekka Remes luonnehtii ennemmin arkipäiväiseksi kertomukseksi kuin saduksi.

Vernan ja Villen mukaan yhdessä tarinointi on kivaa. Vernaa Soljan tarina on jo innostanut kehittelemään jatkokertomusta.

–Aika hyvältä tuntuu, hän kommentoi omat tarinan päätymistä oikean kirjan kansiin ja kertoo, että Soljaa on jo luettu koulussakin.

 

Lue lisää 9.10.2015 lehdestä