Kirjastokierroksella jaetaan tietoa ammatillisesta koulutuksesta

0

AURANMAA. Lounais-Suomen ammattiopisto Novida tekee ensi viikolla Auranmaalla kirjastokierroksen, jonka aikana jaetaan muun muassa tietoa ammatillisesta aikuiskoulutuksesta ja opintojen rahoituksesta. Tietoa saa niin Loimaan ja Liedon kuin Uudenkaupungin oppilaitoksien tarjoamista koulutuksista.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma NAO:n projektityöntekijä Arja Äären mukaan tilaisuuksiin voi tulla kuka hyvänsä ammatillisesta koulutuksesta kiinnostunut aikuinen tai nuori, jolla ei ole ammattikoulutusta. Tietoa saavat niin koulutusmahdollisuuksia punnitsevat työttömät kuin uudelleen- tai lisäkoulutusta harkitsevat.

Kirjastokierros vierailee tiistaina Yläneellä kello 13–14.30 ja Riihikoskella kello 15.30–17. Keskiviikkona on vuorossa Kosken kirjasto kello 13–14.30. Torstaina kirjastokierros piipahtaa Aurassa kello 13–14.30 ja Kyrössä kello 15.30–17.

Äären mukaan kirjastokierroksella pyritään myös markkinoimaan alkavia koulutuksia ja lisäämään tietoisuutta ammatillisesta koulutuksesta. Novidalla onkin alkamassa tammikuussa ja kevään aikana koulutuksia, joista voi kirjastokierroksen aikana kysellä.

Kirjastokierrosta ovat järjestämässä aikuiskoulutus, oppisopimustoimisto, TE-toimisto sekä NAO.