Koski investoi ensi vuonna uuteen päiväkotiin ja viemäreihin

0
Koskelta palaa lähivuosina reippaasti rahaa investointeihin.
Koskelta palaa lähivuosina reippaasti rahaa investointeihin.

KOSKI. Kosken kunnanhallituksen valtuustolle esittämä talousarvio on vajaat puoli miljoonaa euroa alijäämäinen, mutta vuosikate jää kuitenkin plussan puolelle. Verotulojen uskotaan kasvavan, vaikka veroprosentit säilyvät nykyisellään. Asukasta kohti laskettu lainamäärä noussee noin 200 eurolla, mutta jää kuitenkin kokonaisuudessaan alle miljoonan euron.

Hallintojohtaja Jukka Matilainen luonnehtii talousarviota teemalla ”pysytään liikkeessä”. Tämä tarkoittaa käytännössä kohtalaisen raskasta investointiohjelmaa, sillä ensi vuonna toteutettavien hankkeiden lisäksi aika lailla investointeja on sijoitettu myös suunnitelmavuosille.

Investoinneista merkittäväin on uuden päiväkodin rakentaminen. Sen suunnitteluun varataan ensi vuonna 40 000 euroa ja rakentamiseen 300 000 euroa. Pääosa rakentamisesta tapahtuu vuonna 2017, jolloin rahaa arvioidaan tarvittavan 1,1 miljoonaa euroa.

Merkittäviä summia käytetään myös viemäritöihin. Patakoski–Krani–Sorvasto-viemärin kustannusarvio on 200 000 euroa. Kunnanhallituksen vuodella aikaistaman Karjakosken alueen viemäröintiin lasketaan kuluvan 180 000 euroa.
Kaiken kaikkiaan Koski investoi ensi vuonna 1,3 miljoonalla eurolla.

Lue lisää 13.11.2015 lehdestä