Liedon kotipalveluateriat muuttuvat kylmäkuljetuksiksi

0
Tarvasjokelaisten kotipalveluateriat annostellaan jatkossakin Hyvinvointikeskuksessa. Riitta Etutalon mukaan sekä lämpimänä toimitetulla ateriapalvelulla että kylmäkuljetuksilla on puolensa.
Tarvasjokelaisten kotipalveluateriat annostellaan jatkossakin Hyvinvointikeskuksessa. Riitta Etutalon mukaan sekä lämpimänä toimitetulla ateriapalvelulla että kylmäkuljetuksilla on puolensa.
Tarvasjokelaisten kotipalveluateriat annostellaan jatkossakin Hyvinvointikeskuksessa. Riitta Etutalon mukaan sekä lämpimänä toimitetulla ateriapalvelulla että kylmäkuljetuksilla on puolensa.

LIETO/Tarvasjoki. Liedon kotipalveluateriat muuttuvat kylmäkuljetuksiksi. Tammikuusta alkaen kotipalvelunaterioiden osalta siirrytään koneellisesti jäähdytettyihin aterioihin. Jatkossa kotiin kuljetettavia aterioita myös jaetaan harvemmin, mikä tuo kunnalle säästöjä. Lämmin ruoka on mahdollista saada kotiin kuljetettuna yksityisenä palveluna.

Sosiaalipalvelujen toimialajohtaja Tarja Miikkulainen perustelee kylmäkuljetuksiin siirtymistä muun muassa aterioiden paremmalla säilyvyydellä ja maittavuudella. Miikkulainen toteaa myös, että jääkaappiin toimitettu ruoka ei lämpimänä toimitetun aterian tavoin sido asiakkaita aterioimaan tiettyyn aikaan.

Liedon kunta toimittaa aterioita noin 2 600 kappaletta kuukausittain. Keväällä tehdyn asiakaskyselyn mukaan valtaosa piti kylmäkuljetusta toimivana vaihtoehtona. Noin sadasta kotipalvelun asiakkaasta 15 tarvitsee apua ruuan lämmittämiseen. Tarvittaessa kotihoidon henkilökunta avustaa annosten lämmittämisessä.

Tarvasjoen Hyvinvointikeskuksesta lähtee aterioita keskimäärin noin 25 ikäihmiselle toimintamallin muututtuakin. Edelleen Hyvinvointikeskuksessa voi myös käydä aterioimassa tai sieltä voi ostaa lämpimän aterian mukaansa.

 

Lue lisää 24.11.2015 lehdestä