Pöytyän talousasioita halutaan ulkoistaa

0
Sinikka Hutko luki valtuuston kokouksessa ryhmien yhteisen aloitteen.
Sinikka Hutko luki valtuuston kokouksessa ryhmien yhteisen aloitteen.
Sinikka Hutko luki valtuuston kokouksessa ryhmien yhteisen aloitteen.

PÖYTYÄ. Keskustan valtuustoryhmä vahvistettuna kristillisdemokraattien Sinikka Hutkolla ja perussuomalaisten Jari Vainiolla sekä Pasi Lepistöllä jätti Pöytyän valtuustolle aloitteen talous- ja henkilöstöhallinnon ulkoistamisesta.

Aloitteen valtuustolle jättänyt Sinikka Hutko perusteli sitä sillä, että etenkin palkanmaksu ja laskutus ovat pienissä kunnissa erityisen herkkiä ulkopuolisille vaikutuksille, kuten eläköitymiselle, sairaslomille ja muille mahdollisille poissaoloille. Sujuvan palkanmaksun ja laskutuksen takaamiseksi tulisikin aloitteentekijöiden mielestä selvittää, miten ja missä Pöytyän henkilöstöhallinto olisi tarkoituksenmukaista suorittaa. Siksi aloitteessa esitetään, että kunta selvittää talous ja henkilöstöhallinnon ulkoistamisen sekä kartoittaisi myös sen taloudelliset vaikutukset.

Samanaikaisesti Pöytyällä etsitään muitakin säästökohteita. Ensi viikolla kunnanhallitus pohtii, tulisiko kaksi keittiötä sittenkin edullisemmaksi kuin yksi.

Lue lisää 13.11.2015 lehdestä