Susireviireille puuhataan yhteistyöryhmiä

0
Juho Savo, Rauno Lehtovuori, Reino Kallio, Hemmo Hartman ja Hannu Aalto osallistuivat sidosryhmäkuulemiseen.
Rauno Lehtovuori, Reino Kallio, Hemmo Hartman ja Hannu Aalto osallistuivat sidosryhmäkuulemiseen.
Rauno Lehtovuori, Reino Kallio, Hemmo Hartman ja Hannu Aalto osallistuivat sidosryhmäkuulemiseen.

PÖYTYÄ/Yläne. Maa- ja metsätalousministeriöstä odotellaan ensi viikolla asetusta, joka mahdollistaa suden kannanhoidollisen metsästyksen myös tulevana talvena. Pyyntiin saatetaan päästä jopa Lounais-Suomessa, jossa viime talven jahti kaatui hallinto-oikeuden asettamaan toimenpidekieltoon, joka johtui pyynnistä tehdystä valituksesta. Oikeus totesi valittajan myöhemmin valituskelvottomaksi.
Kannanhoidollista metsästystä toteutetaan kaksivuotisena kokeiluna. Jatkossa siitä saattaa tulla pysyvää toimintaa.
–Sudenpyynti ensi talvena on varsin todennäköistä, arvioi vs. riistapäällikkö Jörgen Hermansson Yläneen Luontokapinetissa torstaina pidetyssä Varsinais-Suomen riistaneuvoston sidosryhmätilaisuudessa, jossa pohdittiin reviirikohtaisten yhteistyöryhmien perustamista Pöytyän ja Oripään sekä Mynämäen susireviirien alueelle.
Riistaneuvoston puheenjohtaja Martin Hägglund totesi, että susiasiassa vallitsee tarve ja halu paikalliselle vaikuttamiselle. Siihen huutoon koetetaan nyt vastata, jotta paikallisten ihmisten ääni saataisiin kuuluville.

Lue lisää 6.11.2015 lehdestä