Tarvasjoen martoilla sata vuotta mittariin

0
Juhlavuoden kunniaksi Tarvasjoen Martat tekivät keittokirjan.
Juhlavuoden kunniaksi Tarvasjoen Martat tekivät keittokirjan.
Juhlavuoden kunniaksi Tarvasjoen Martat tekivät keittokirjan.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoella ollaan oltu edelläkävijöitä monessa asiassa, niin myös marttailussa. Tarvasjoen Martta-yhdistys perustettiin opettajattarien Emilia Helveen ja Matilda Hinkan johdolla joulukuussa 1915, pari vuotta ennen Suomen itsenäistymistä ja vain 16 vuotta valtakunnallisen Martta-järjestön perustamisen jälkeen. Monet Martta-yhdistyksistä on perustettu vasta myöhemmin.

Marttaliike lähti ajatuksesta tarjota perheille ja koteihin sivistystä naisten kautta. Alunperin järjestön nimi olikin Sivistystä kodeille.

–Senaatin mielestä se kuulosti kuitenkin vaaralliselta, joten nimi piti muuttaa, Tarvasjoen Martta-yhdistyksen puheenjohtaja Maija Mäkitalo tietää kertoa.

Yhdistyksen viimeisin iso ponnistus on ollut 100-vuotisjuhlan kunniaksi tehty keittokirja. Tänä syksynä ilmestyneeseen kirjaan on koottu kaikkien vuodenaikojen menyy. Kauniisti kuvitettu kirja on tehnyt ilahduttavasti kauppansa. Ensimmäinen painos, 250 kappaletta, on kohta jo myyty ja toisen painoksen ottamista harkitaan.

–Pienen yhdistyksen aikaansaannokseksi kirja on upea, Mäkitalo iloitsee.

 
Tarvasjoen Marttojen 100-vuotisjuhla Tarvashovissa sunnuntaina 22.11. Lipunmyynti päättynyt.

 

Lue lisää 20.11.2015 lehdestä