Virastotalon ahtaus kampittaa hallintopalvelujen keskittämistä Pöytyällä

0
Riihikosken virastotalosta osa on Attendon työterveyspalvelun käytössä. Rakennuksen kunnan käytössä oleva osa kaipaa remonttia ja tilajärjestelyjä ennen kuin sinne voidaan sijoittaa lisää kunnan väkeä.
Riihikosken virastotalosta osa on Attendon työterveyspalvelun käytössä. Rakennuksen kunnan käytössä oleva osa kaipaa remonttia ja tilajärjestelyjä ennen kuin sinne voidaan sijoittaa lisää kunnan väkeä.
Riihikosken virastotalosta osa on Attendon työterveyspalvelun käytössä. Rakennuksen kunnan käytössä oleva osa kaipaa remonttia ja tilajärjestelyjä ennen kuin sinne voidaan sijoittaa lisää kunnan väkeä.

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnalla on pyrkimys sulkea toimipisteensä Yläneellä ja Kyrössä ja keskittää hallintopalvelut Riihikosken virastotalolle. Mutkia matkaan tuo se, että virastotalon tiloihin ei ilman remonttia mahdu lisää väkeä. Nyt selvitetään, millainen saneeraus on tarpeen ja mitkä ovat sen kustannukset.

Kunnanjohtaja Kari Jokelan mukaan virastotalon neliöistä on kunnan käytössä tällä hetkellä 60–65 prosenttia. Talon toisessa päässä toimii Attendon työterveyshuolto, joka ei ole muuttamassa muualle.

–Virastotalon isompia huoneita voidaan jakaa ja vanhoja odotustiloja ottaa toimistokäyttöön, mutta mahdollinen hissin rakentaminen on kustannusten kannalta yksi kynnyskysymys. Mittavamman remontin kustannukset ovat helposti puolesta miljoonasta miljoonaan euroon, Jokela arvioi.

Kunnanhallitus käsitteli maanantain kokouksessaan esitystä kunnan Yläneen toimipisteen sulkemisesta huhtikuun alusta lukien ja kiinteistön myynnin valmistelua.  Luottamushenkilöt linjasivat, että myös Kyrön toimipiste pannaan kiinni samaan aikaan, mikä se aika sitten lopulta onkin.

Lue lisää 20.11.2015 lehdestä