90 prosenttia heikinsuolaisista haluaa Auraan

0
Adressin luovuttivat kyläyhdistyksen puolesta Timo Hurme (3. vasemmalta,) Raimo Toivonen, Kalle Arvola ja Veli-Matti Arvola. Sen vastaanottivat kunnanjohtaja Kari Jokela, kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Hilkka Lindgren ja kehitysjohtaja Markku Kaurila (ei kuvassa).
Adressin luovuttivat kyläyhdistyksen puolesta Timo Hurme (3. vasemmalta,) Raimo Toivonen, Kalle Arvola ja Veli-Matti Arvola. Sen vastaanottivat kunnanjohtaja Kari Jokela, kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Hilkka Lindgren ja kehitysjohtaja Markku Kaurila (ei kuvassa).
Adressin luovuttivat kyläyhdistyksen puolesta Timo Hurme (3. vasemmalta,) Raimo Toivonen, Kalle Arvola ja Veli-Matti Arvola. Sen vastaanottivat kunnanjohtaja Kari Jokela, kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Hilkka Lindgren ja kehitysjohtaja Markku Kaurila (ei kuvassa).

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnan edustajat vastaanottivat perjantaina Heikinsuon kyläyhdistyksen esityksen Heikinsuon kylän liittämisestä Auran kuntaan. Pöytyällä ja Auralla on nyt kuusi kuukautta aikaa ottaa asiaan kantaa. Sen jälkeen mahdollinen esitys kuntajaon muuttamisesta on toimitettava valtiovarainministeriöön.

Kyläyhdistyksen keräämän adressin on allekirjoittanut 169 kylän 187 täysi-ikäisestä asukkaasta eli 90 prosenttia kylän aikuisista. Adressissa osaliitoksen rajaksi esitetään entistä Heikinsuon koulupiiriä.

Adressissa todetaan, että Heikinsuon työssäkäyvistä asukkaista 90 prosenttia käy töissä joko Aurassa tai  Auran läpi ajaen muualla. Jos koulu lakkautetaan, kylässä ei ole enää kunnan palveluita.

Allekirjoittajien mielestä  lakkautettavaksi päätetyn Heikinsuon koulun oppilasmäärä riittäisi valtakunnallisesti ajatellen koulun säilyttämiseen. Aurassa on edelleen toimiva kyläkoulu, joten heikinsuolaiset uskovat Auran haluavan säilyttää myös Heikinsuon kyläkoulun.

Kyläläisten mielestä osaliitos palvelisi Pöytyän kuntaakin, koska Kyröön rakennettavaa uutta yhtenäiskouluun tulisi puolen sataa oppilasta nykyistä vähemmän ja luokkatiloja tarvittaisiin sen ansiosta vähemmän.

 

Lue lisää 22.12.2015 lehdestä