Aasin joulu ei arjesta eroa

0
Kumpikin aasi haluaa osansa Lehtilän huomiosta. Jos Filomena (vas.) saa rapsutuksen, Ferro on ehti kärkymässä osaansa.
Kumpikin aasi haluaa osansa Lehtilän huomiosta. Jos Filomena (vas.) saa rapsutuksen, Ferro on ehti kärkymässä osaansa.
Kumpikin aasi haluaa osansa Lehtilän huomiosta. Jos Filomena (vas.) saa rapsutuksen, Ferro on ehti kärkymässä osaansa.

PÖYTYÄ. Raija Lehtilän Filomena- ja Ferro-aasit eivät taida ihmeemmin joulusta välittää, vaikka aasi onkin yksi kolmesta uskonnollisen joulun tunnuseläimestä. Kuiva talli, jaloittelupiha ja herkkuna saadut porkkanat ja leipä tekevät aasin arjesta juhlaa, oli sitten joulu, pääsiäinen tai juhannus.

Lehtilän aasintammat eivät ole toisilleen sukua, vaikka kuusivuotiaan Ferron käytöksestä voisikin niin päätellä. Ferro seuraa 17 vuotta vanhempaa Filomenaa kuin äitiään ja Filomena sietää sen vaihtelevalla tyyneydellä.

Ferro tuli Filomenan kaveriksi, kun Filomenan edellinen aasikaveri kuoli.

–Aasilla pitää aina olla seuraa. Ferro tuli tänne Oulun seudulta ja sillä oli aika rankka reissu. Se pani nelivedolla vastaan, kun sitä yritettiin vaunusta ulos, mutta heti, kun se näki Filomenan, mieli muuttui, Lehtilä nauraa.

Ferro otti Filomenan saman tein äitipuolekseen. Tämä ei ollut asiasta läheskään yhtä ihastunut, mutta tottui kuitenkin pian seuraansa.

Lue lisää 22.12.2015 lehdestä