Pörröinen vahti päivystää betonielementtitehtaassa

0
Yrityksen toimihenkilöt toivat Valvojalle oman joulukalenterin. Kristian Hannula nosti sen katsomaan, mitä kalenteriluukun takaa löytyy.
Yrityksen toimihenkilöt toivat Valvojalle oman joulukalenterin. Kristian Hannula nosti sen katsomaan, mitä kalenteriluukun takaa löytyy.
Yrityksen toimihenkilöt toivat Valvojalle oman joulukalenterin. Kristian Hannula nosti sen katsomaan, mitä kalenteriluukun takaa löytyy.

KOSKI. Yksi Kosken Betonielementin tuotantohalleista ei jää tyhjäksi edes silloin, kun viimeinen työntekijä sulkee oven perässään. Halliin jää Viralliseksi valvojaksi nimetty isokokoinen naaraskissa, joka viihtyy mieluummin  tehtaan melussa ja lämpöisten elementtien päällä kuin  perinteisenä kotikissana.

Kissa tuli tehtaaseen puolitoista vuotta sitten. Pian sen alkuperäinen omistajaa tavoitettiin ja hän neuvoi olemaan ruokkimatta kissaa, jotta se palaisi kotiinsa. Useamman viikon paastokaan ei kääntänyt kissan mieltä, joten lopulta ruokinta aloitettiin.

Kissan pääasiallisena ruokkijana toimii ja sen ruoka- ja vesikupit viikonloppuisinkin täyttää hallissa työskentelevä Eero Saarinen, mutta kissa saa huomiota  kaikilta muiltakin yrityksen työntekijöiltä.

Aamuisin Valvoja tulee heti paikalle tervehtimään ensimmäistä sisään tulevaa työntekijää.

–Se kiehnää jaloissa ja pitää silittämisestä sekä turkin harjaamisesta. Omia eväitä ei kannata jättää näkyville, sillä se ottaa niistä osansa, kertoo  yrityksessä työskentelevä Kristian Hannula.

Valvoja  liikkuu koko tehdasalueella, mutta alueen viimeinen halli on sen tukikohta. Monesti kissa nähdään aamulla lekottelemassa edellisenä päivänä valetun ja vielä pinnaltaan mukavan lämpimän betonielementin päällä.

Lue lisää 04.12.2015 lehdestä