Susia häädetään Oripäässä ampumalla haulikolla ilmaan

0
Metsästäjät sonnustautuvat tällaisiin huomioliiveihin karkottaessaan susia kyliltä. SRVA-liiviä esittelee pöytyäläinen petoyhdyshenkilö Hannu Aalto.
Metsästäjät sonnustautuvat tällaisiin huomioliiveihin karkottaessaan susia kyliltä. SRVA-liiviä esittelee pöytyäläinen petoyhdyshenkilö Hannu Aalto.
Metsästäjät sonnustautuvat tällaisiin huomioliiveihin karkottaessaan susia kyliltä. SRVA-liiviä esittelee pöytyäläinen petoyhdyshenkilö Hannu Aalto.

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Oripään susitilanne koetaan niin tukalaksi, että Lounais-Suomen poliisilaitos on äskettäin antanut virka-aputehtävissä toimiville metsästäjille määräyksen karkottaa sudet kunnan keskustan tuntumasta ampumalla tarvittaessa haulikolla ilmaan. Susia ei saa vahingoittaa. Määräys on voimassa joulukuun loppuun asti.

Poliisi on lupamääräyksessä todennut, että sudet aiheuttavat turvattomuuden tunnetta ja heikentävät yleistä turvallisuutta alueella. Karkotustoimiin pitää ryhtyä mahdollisimman pian susihavainnon jälkeen. Paukkeella on tarkoitus lisätä susien ihmisarkuutta. Karkotuksen hoitavat tehtävään nimetyt henkilöt.

Sudenjälkiä on hiljattain havaittu muun muassa aivan Oripään koulun lähellä olevalla pellolla.

Suomen Riistakeskus puolestaan päättää näinä päivinä suden kannanhoidollisista poikkeusluvista. Metsästäjät ovat hakeneet lupaa kaataa neljä sutta Oripään-Pöytyän susilaumasta, jonka kooksi arvioidaan 12–15 eläintä.

Lue lisää 08.12.2015 lehdestä