Susien pihavierailuja selvitetään hankkeen avulla

0

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Suomen susikannan hoitosuunnitelmassa oleva hanke kehittää toimintakynnystä ja toimintatapoja reagoida pihoissa toistuvasti vieraileviin susiin. Hanke toteutetaan Varsinais-Suomessa Pöytyän ja Oripään kuntien alueella sekä Pohjois-Savossa.
Yhteistyössä asukkaiden, poliisin ja riistahallinnon kesken etsitään yleisesti hyväksyttyjä toimintamalleja, joilla voidaan puuttua toistuvia pihavierailuja tekeviin susiin. Hankkeen aikana kerätään laadukasta havaintotietoa, selvitetään syitä susien pihavierailuille sekä kokeillaan erilaisia menetelmiä ehkäistä susien liikkumista asutuksen läheisyydessä.
Tavoitteena on tutkia karkotuksen ja erilaisten karkotusmenetelmien vaikutusta suden käyttäytymiseen. Jos susien pihavierailut ovat uhkaavia, eli jos susi lähestyy ihmistä eikä poistu paikalta, tekee poliisi normaaliin tapaan tilannekohtaisen arvion tarvittavista toimenpiteistä.