Tiukka budjetti kelpasi Oripäälle

0
Vanhusten palvelutalon henkilökuntaa oli seuraamassa Oripään budjettikokousta.
Vanhusten palvelutalon henkilökuntaa oli seuraamassa Oripään budjettikokousta.
Vanhusten palvelutalon henkilökuntaa oli seuraamassa Oripään budjettikokousta.

ORIPÄÄ. Oripään ensi vuoden talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma naputeltiin valtuustossa pöytään enemmittä keskusteluitta. Kunnanhallituksen räätälöimä esitys kelpasi valtuustolle sellaisenaan valtuuston puheenjohtaja Päivi Kössin (kok) nuijankopautusten saattelemana.

Budjettikirjan keskeistä sanomaa tiivistänyt vt. kunnanjohtaja Pekka Paju totesi, että niin Oripäässä kuin koko valtakunnassakin eletään niukkoja aikoja. Oripään väestökehitys on nyt kolmatta vuotta negatiivinen, mutta toisaalta kunnassa vallitsee seutukunnan paras työllisyystilanne. Tuoreimman tilaston mukaan 7,7 prosenttia oripääläisistä on vailla työtä.

–Kunnan verotulot eivät arvion mukaan kasva ensi vuonna. Valtionosuuksien kasvu johtuu pelkästään verovähennysten kompensaatiosta.

Kunnan sosiaalitoimen menojen noin seitsemän prosentin kasvua Paju piti huomattavan suurena. Suuri osa kasvusta selittyy kuitenkin menoilla, joihin kunta ei juurikaan voi vaikuttaa. Budjetin suurin toiminnallinen muutos on varhaiskasvatuksen siirto sosiaalitoimesta sivistystoimen alaisuuteen.

 

Lue lisää 18.12.2015 lehdestä