700-vuotiaasta Tarvasjoesta järjestetään luentosarja

0

LIETO/Tarvasjoki. Vanhimmat kirjalliset merkinnät Tarvasjoesta ovat peräti 700 vuoden takaa. Tarvasjoella vietetäänkin tänä vuonna 700-vuotisjuhlaa. Juhlaan osallistuu myös Liedon kansalaisopisto järjestämällään luentosarjalla.

Luentosarja käynnistyy keskiviikkona 27. tammikuuta, kun arkeologi Ilari Aalto johdattelee kuulijat Tarvasjoen keskiajalle. Helmikuussa vuorossa on Marja-Riitta Perttulan ja Eino Ruohosen luento Tarvasjoen nimistöstä ja murteesta. Maaliskuussa sukututkija Juha Vuorela kertoo Tarvasjoen taloista ja ihmisistä.

Luentosarja jatkuu syksyllä, jolloin kuullaan tarvasjokelaisten ankarasta sotatiestä sekä seurakunnan vaiheista tallakappelista kappeliseurakuntaan.

Luentotilaisuudet pidetään keskiviikkoisin kello 18.30–20 Tarvasjoen koululla. Luennoille on vapaa pääsy.