Kanttori jättää Marttilan seurakunnan sisäilmaongelmien vuoksi

0

MARTTILA. Marttilan seurakunnan kanttori Anna Välimäki on irtisanoutunut virastaan. Syynä irtisanoutumiseen on oireilu, jonka Välimäki sanoo johtuvan seurakuntatalon sisäilmaongelmista. Myös Välimäen äitiysloman aikana vs. kanttorina toiminut Anne Moilanen kärsi hengityselin- ja sydänoireista, joiden työterveyslääkäri arveli Moilasen mukaan mahdollisesti johtuvan seurakuntatalon sisäilmasta. Seurakunta irtisanoi Moilasen tämän kieltäydyttyä työskentelemästä seurakuntatalolla.

Välimäki on työskennellyt Marttilan seurakunnassa keväästä 2013 alkaen.

Välimäki oli työajastaan vuoden äitiys- ja vanhempainvapaalla. Oireilu alkoi Välimäen mukaan hänen palattuaan töihin huhtikuussa 2015.

Marttilan seurakuntatalosta otettiin sisäilmanäytteet viime viikon torstaina ja tuloksia odotetaan talouspäällikkö Sirkku Tulosen mukaan kuukauden sisällä. Näytteiden otosta puhuttiin jo Moilasen irtisanomisen aikoihin syksyllä 2014, mutta silloin ne jäivät ottamatta.

–Meillä oli remontti kesken eivätkä näytteet olisi olleet todenmukaiset, Tulonen kertoo ja toteaa ajankohdan näytteenotolle olleen nyt ihanteellinen pakkasten ansiosta.