Suomalaisten suosikkilajit ovat vanhat tutut: jääkiekko ja yleisurheilu

0

Kiinnostavimmat urheilulajit suomalaisten mielestä ovat jääkiekko, yleisurheilu ja hiihto. Seuraavaksi kiinnostavimmat lajit ovat ampumahiihto, formula 1 ja mäkihyppy.

Urheilijoista seuratuin on Kaisa Mäkäräinen, ja ampumahiihdon suosio onkin noussut 10 vuodessa sijalta 15. sijalle 4. Mäkihypyn suosio sen sijaan on laskenut.

Tulokset on julkaissut Sponsor Insight, joka tutkii vuosittain suomalaisten kiinnostusta urheiluun. Yritys on erikoistunut sponsoroinnin ja viestinnän tutkimukseen.

Miesten kiinnostuksen kärjessä ovat jääkiekko, yleisurheilu, formulat, jalkapallo ja ampumahiihto. Naisten mielestä kiinnostavimmat lajit ovat jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, taitoluistelu ja ampumahiihto. 15–29 vuotta täyttäneissä suosituimmat lajit ovat jääkiekko, extremelajit, jalkapallo, yleisurheilu ja lumilautailu.

Paikan päällä seurataan eniten jääkiekon SM-liigaa, Veikkausliigaa, rallitapahtumia, yleisurheilutapahtumia, hiihtotapahtumia sekä ravitapahtumia. Urheilun seuraaminen paikan päällä on kuitenkin vähentynyt.

Nettipaneelissa haastateltiin 2 050 vähintään 15 vuotta täyttänyttä suomalaista viime vuonna. Siinä vertailtiin 60 eri urheilulajia.

Suomalaisten suosikkilajeja voi harrastaa esimerkiksi Loimaalla Virttaan kylässä. Talvisin Harjureitillä pääsee hiihtämään 28 kilometrin latuverkostoa pitkin. Virttaalla voi harrastaa myös:

  1. golfia
  2. retkeilyä
  3. marjastusta
  4. sienestystä
  5. maastopyöräilyä
  6. suunnistusta
  7. frisbeegolfia
  8. moottoriurheilua
  9. Miten? Lue lisää lehden välissä ilmestyneestä Matkailu ja harrastukset -liitteestä.