Aura johtaa RAY:n pelaamistilastoa Varsinais-Suomessa

0
Varsinaissuomalainen aikuinen käytti RAY:n peleihin viime vuonna keskimäärin 169 euroa – ja auralainen aikuinen 277 euroa. Kuva: RAY/Janne Mikkilä
Varsinaissuomalainen aikuinen käytti RAY:n peleihin viime vuonna keskimäärin 169 euroa – ja auralainen aikuinen 277 euroa. Kuva: RAY/Janne Mikkilä
Varsinaissuomalainen aikuinen käytti RAY:n peleihin viime vuonna keskimäärin 169 euroa – ja auralainen aikuinen 277 euroa. Kuva: RAY/Janne Mikkilä

VARSINAIS-SUOMI. Aurassa pelattiin viime vuonna selvästi enemmän RAY:n rahapelejä kuin muualla Varsinais-Suomessa. Jokaista kunnan aikuisasukasta kohden laskettuna peleihin käytettiin yli 277 euroa. Aura johti maakunnan sisäistä vertailua myös vuotta aiemmin, ja pelaamismäärä on vieläpä noussut reilun yhdeksän euron verran vuoden aikana.

Toiseksi eniten rahaa, noin 224 euroa, RAY:n peleihin käytettiin Raisiossa ja kolmanneksi eniten Salossa, missä aikuista kohden laskettuna pelattiin noin 199 eurolla.

Keskimäärin varsinaissuomalainen täysikäinen kulutti RAY:n peleihin vuonna 2015 noin 169 euroa.

Pelauslukuihin vaikuttavat kunnan asukkaiden pelaamisaktiivisuus sekä alueen kauttakulkuliikenne ja matkailu, mutta myös alueen pelitarjonta ja pelipaikkojen määrä. Auran kärkisijaa selittää ennen kaikkea vilkkaat liikenneasemat.

Valtakunnallisissa tilastoissa kärkisijan nappasi kymenlaaksolainen Virolahti, jossa RAY:n pelejä pelattiin noin 356 eurolla aikuisasukasta kohden laskettuna. Valtakunnallisissa tilastoissa Aura on kahdeksannella sijalla.