Auranmaalla ei lämmetä kävelyteiden osittaiselle hiekoitukselle

0
Kyrön keskustan kävelytiet olivat keskiviikkona hyvässä kunnossa. Lydia Eskolan ja Jenna Nikkisen pulkka tosin kulki hyvin hiekoitetulla tiellä huonosta.
Kyrön keskustan kävelytiet olivat keskiviikkona hyvässä kunnossa. Lydia Eskolan ja Jenna Nikkisen pulkka tosin kulki hyvin hiekoitetulla tiellä huonosta.
Kyrön keskustan kävelytiet olivat keskiviikkona hyvässä kunnossa. Lydia Eskolan ja Jenna Nikkisen pulkka tosin kulki hyvin hiekoitetulla tiellä huonosta.

AURANMAA. Auranmaan kuntien teknisissä toimissa suhtaudutaan varovaisesti potkukelkkailijoiden ja pulkkailijoiden toiveisiin osittain hiekoitetuista kävelyteistä. Tiet hiekoitetaan kauttaaltaan, sillä mahdollisista liukastumisista johtuvia korvausvelvoitteita halutaan välttää.

–Osittainen hiekoitus ei ole mahdollista siitä syystä, että kevyen liikenteen väylien tulee olla koko mitaltaan kaikkien käytettävissä. Osittaisessa hiekoituksessa tapaturman riski ja siten myös korvausvastuun riski kasvaa oleellisesti, eikä hiekoittamattoman osuuden käyttöä jalankulkuun tai pyöräilyyn voi käytännössä mitenkään rajoittaa tai valvoa, Auran tekninen johtaja Heikki Järvinen toteaa.

Kosken tekninen johtaja Jouko Sinkko huomauttaa, että osittain hiekoitetut kulkuväylät pitäisi ainakin merkitä jotenkin. Liedon kunnossapitoinsinööri Jussi Kuusinen puolestaan muistuttaa, että kevyen liikenteen väylillä kulkee monesti poikittaista liikennettä kiinteistöille tai suojateille.

Liukastumisista johtuvia korvausvaatimuksia on Auranmaan kunnille tullut varsin vähän. Esimerkiksi Pöytyällä liukastumisista on selvitty pääosin terveyskeskushoidolla.

 

Lue lisää 5.2.2016 lehdestä