Crossfitiä, keskinäistä kisaa ja ystävyyttä

0

Nelli Nurmi (vas.), Roosa Ahonen, Noora Åberg ja Peppi Pentikäinen kuuluvat Crossfit East Turun kilparyhmään. Naiset kilpailevat keskenään, mutta ennen kaikkea tsemppaavat toinen toisiaan. Kaikki toivovat kuuluvansa jossain vaiheessa crossfitin Suomen parhaimmistoon. Kuvat: Jori Liimatainen

 

Rankka treenaaminen, kilpailuvietti ja tsemppaaminen ovat asioita, jotka yhdistivät crossfitiä harrastavat Roosa Ahosen, 24, Noora Åbergin, 24, Nelli Nurmen, 22, ja Peppi Pentikäisen, 25, samaan kaveriporukkaan.
Nuoret naiset innostuivat crossfitistä vähän eri aikaan, mutta treenasivat samalla salilla. Tiivis porukka muodostui vähitellen, kun naiset tutustuivat toisiinsa Crossfit East Turku -salin kilparyhmässä.
Åberg kisasi vuonna 2014 Karjalan kovin -kilpailussa, jossa Ahonen oli huoltajana. Nuoret naiset asuivat sattumalta samassa hotellihuoneessa ja huomasivat viihtyvänsä erinomaisesti yhdessä. Muut löysivät porukkaan pian tämän jälkeen.
Nyt naiset treenaavat päivittäin yhdessä. Lisäksi Ahonen ja Åberg valmentavat alkeisryhmiä, Nurmi taas luotsaa salin lapsiryhmiä.
– Salilla olemme iltaisin usein kolmekin tuntia. Me mukamas venyttelemme treenien jälkeen, mutta oikeasti jutellaan ja nauretaan, naiset kertovat.
– Tsemppaamme toisiamme ja treenaamme yhdessä, mutta tietysti myös kilpailemme toisiamme vastaan. Samantasoisesta ryhmästä saa paljon kiriä.
– Välillä kyllä tuntuu, että asumme salilla. Meillä on usein ruokaa mukana, kun täällä tulee oltua niin pitkään illalla, Nurmi selostaa.
– Yhteisten treenituntien lisäksi meillä on oma Facebook-ryhmä, jossa lentää ainakin sata viestiä päivässä.
Naiset ovat toisilleen läheisiä ystäviä, ja erityisesti he ovat toisilleen niitä ystäviä, jotka tapaavat paljon ja usein.
– Meidän ystävyys on vaivatonta, helppoa ja jotenkin automaattista, Peppi Pentikäinen kuvailee.
– Olemme kaveriryhmä, ja kaikista on tullut myös keskenään parhaita kavereita, Nelli Nurmi jatkaa.

Crossfitin harrastajat harjoittelevat monipuolisesti. Tämä käsilläseisonta on tehty ystävänpäivän merkeissä käsi kädessä. Roosa Ahonen (vas.), Nelli Nurmi, Peppi Pentikäinen ja Noora Åberg.

 

NELJÄKYMPPIÄ TANKOON JA BARBER HELL

Nelikosta Noora Åberg ja Nelli Nurmi selviytyivät crossfitin Winter War -kisoihin. Ne pidettiin viikko sitten Tampereella.
Esikarsintasuoritukset tehtiin kolmen viikon aikana omalla salilla ja videoitiin. Kaikki kolme suoritusta pisteytettiin, ja kisoihin valittiin 32 parasta koko Suomesta.
Kilparyhmän naiset tekivät tietysti karsintasuoritukset yhdessä.
Yhtenä ennakkotehtävänä oli Barber Hell, jossa naisilla oli tangossa painoa 40 kiloa. Settiin kuului 50 maastavetoa, 50 hyppyä tangon yli, 50 rinnallevetoa, 50 hyppyä tangon yli, 50 etukyykkyä, 50 kertaa tangon yli ja lopuksi vielä 50 ylöstyöntöä. Tehtävän suorittamiseen oli aikaa 25 minuuttia.
– Se oli todellakin yksi helvetti! En olisi halunnut sitä edes yksin tehdä, Nurmi nauraa nyt.
Ystävien kannustus ja keskinäinen kisa auttoivat tämänkin rääkin suorittamisessa.
– Ajattelin jossain kohtaa, että nyt lopetan. Mutta vieressä Noora väänsi vaan koko ajan. En mä voi päästää Nooraa karkuun, oli seuraava ajatukseni, kuvailee Roosa Ahonen.
– Tuollaisen rääkin edessä on kova kynnys, että lähtisit tekemään sitä yksin. Ja se fiilis sen jälkeen, kun olet saanut suorituksen pakettiin ja voit jakaa sen ystäviesi kanssa, kuvailee Nurmi.
– Olimme kaikki ihan yhtä väsyneitä, mutta silti meillä oli hauskaa.

TAUSTAA CHEERLEADINGISSÄ JA HIIHDOSSA
Jokaisella naisella on erilainen urheilutausta. Peppi Pentikäinen on harrastanut kilpa-cheerleadingiä ja valmentaa sitä edelleen. Häneltä muut ovat oppineet paljon voimistelusta. Roosa Ahosella taas on taustaa brasilialaisessa jujutsussa ja siinä kilpailemisessa. Nelli Nurmi puolestaan kyllästyi koripalloon, jota hän harrasti aikaisemmin tosissaan. Noora Åberg taas on kilpaillut aiemmin hiihdossa ja juoksussa.
– Hän on meidän Marja-Liisa, hymyilevät muut tytöt.
Ahoselle ja Pentikäiselle oli tärkeää jo ennen crossfitin aloittamista, että lajissa voi kilpailla.
– Itse lopetin hiihdon kolme vuotta sitten ja ajattelin, etten enää koskaan kilpaile. Eihän siinä mennyt kuin kolme kuukautta crossfitin parissa ja olin jo osallistumassa ensimmäisiin Winter War -karsintoihin.
– Oli ihanaa löytää uusi kiinnostava laji, johon voin keskittyä ja panostaa koripallon jälkeen, Nurmi kuvailee.

Nelli Nurmen yksi lempiliike crossfitissä on pistoolikyykky. Mitä ystävät sanovat Nelli Nurmesta? Noora Åberg: Nelli tsemppaa eniten muita. Hän saattaa huutaa kannustuksia oman sarjansa keskeltä. Peppi Pentikäinen: Hän on ihanan kupliva. Mainio osa porukkaa. Roosa Ahonen: Nelli on äärimmäisen lahjakas ja aina iloinen.

Nelli Nurmen yksi lempiliike crossfitissä on pistoolikyykky.

Mitä ystävät sanovat Nelli Nurmesta?

Noora Åberg: Nelli tsemppaa eniten muita. Hän saattaa huutaa kannustuksia oman sarjansa keskeltä.

Peppi Pentikäinen: Hän on ihanan kupliva. Mainio osa porukkaa.

Roosa Ahonen: Nelli on äärimmäisen lahjakas ja aina iloinen.

Roosa Ahosen lempiliike crossfitissä on ring muscle-up. Mitä ystävät sanovat Roosa Ahosesta? Peppi Pentikäinen: Roosa on aito, hän on aina oma itsensä. Nelli Nurmi: Hän on rohkea, uskaltaa sanoa suoraan. Noora Åberg: Roosan kanssa on äärimmäisen helppo olla. OIemme hyvin samanlaisia.

Roosa Ahosen lempiliike crossfitissä on ring muscle-up.

Mitä ystävät sanovat Roosa Ahosesta?

Peppi Pentikäinen: Roosa on aito, hän on aina oma itsensä.

Nelli Nurmi: Hän on rohkea, uskaltaa sanoa suoraan.

Noora Åberg: Roosan kanssa on äärimmäisen helppo olla. OIemme hyvin samanlaisia.

Miten juhlitte ystävänpäivää Roosa Ahonen, Noora Åberg, Nelli Nurmi, ja Peppi Pentikäinen?
– Teemme varmaan yhdessä jonkun rääkkitreeniin, nauraa Nelli Nurmi.
– Voisimme ostaa vaikka jotkut söpöt ystävänpäivämunkit, ehdottaa Noora Åberg.

Mitä ystävänpäivä merkitsee teille?
– Viimeistään silloin tulee sanottua jotain kivaa toisille, kuvailee Nelli Nurmi.
– Silloin tulee mietittyä, kuinka tärkeitä ystävät ovat, kertoo Noora Åberg.
– Mitä sitä sitten tekisi, jos ei olisi näitä ystäviä, ihmettelee Nelli Nurmi.

 Peppi Pentikäisen lempiliike on handstand push-up. Mitä ystävät sanovat Peppi Pentikäisestä? Noora Åberg: Hänessä on niin monta puolta. Äärimmäisen viisas, mutta silti innostuu lähtemään kaikkeen hulvattomaan mukaan. Roosa Ahonen: Peppi on aina iloinen. Nelli Nurmi: Hän on ilopilleri. Saa aina hyvälle tuulelle.

Peppi Pentikäisen lempiliike on handstand push-up.
Mitä ystävät sanovat Peppi Pentikäisestä?
Noora Åberg: Hänessä on niin monta puolta. Äärimmäisen viisas, mutta silti innostuu lähtemään kaikkeen hulvattomaan mukaan.
Roosa Ahonen: Peppi on aina iloinen.
Nelli Nurmi: Hän on ilopilleri. Saa aina hyvälle tuulelle.
Noora Åbergin lempiliike crossfitissä on wallball. Mitä ystävät sanovat Noora Åbergista? Nelli Nurmi: Noora oli tuki ja turva Winter War -kisoissa. Peppi Pentikäinen: Hän on superluotettava. Roosa Ahonen: Noora on Ystävä. Emme ole ikinä riidelleet.
Noora Åbergin lempiliike crossfitissä on wallball.
Mitä ystävät sanovat Noora Åbergista?
Nelli Nurmi: Noora oli tuki ja turva Winter War -kisoissa.
Peppi Pentikäinen: Hän on superluotettava.
Roosa Ahonen: Noora on Ystävä. Emme ole ikinä riidelleet.