Oripään seurakuntaliitos saamassa sinetin

0

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Sekä Oripään että Pöytyän kirkkovaltuustot hyväksyivät tiistaina yksimielisesti tammikuussa valmistuneen aiesopimuksen (AVL 19.1.), jonka perusteella Oripään seurakunta liitetään Pöytyän seurakuntaan ensi vuoden alusta lukien.

Pöytyän seurakunnan talouspäällikkö Leena-Maija Rantala kertoo, että seuraavaksi asia etenee Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin käsittelyyn huhtikuussa ja sieltä elokuussa Kirkkohallitukseen, joka seurakuntaliitoksesta virallisesti päättää.

Ylimääräiset seurakuntavaalit järjestetään syksyllä. Vaaleissa valitaan uuteen kirkkovaltuustoon 23 jäsentä. Vaalien tarkka ajankohta ei vielä ole selvillä.

Nykyisestä Oripään seurakunnan alueesta tulee Pöytyän seurakuntaan oma kirkkoalue Karinaisten ja Yläneen kirkkoalueiden tapaan. Oripään seurakunnan kirkkoherran virka lakkaa ja laajentuneen seurakunnan kirkkoherraksi tulee Pöytyän kirkkoherra.

Seurakunnallisen toiminnan taso säilyy aiesopimuksen mukaan yhdenvertaisena kaikilla kirkkoalueilla. Toiminnan yksityiskohdista sovitaan erikseen.