Rautarouva tekee tilaa uudelle voimajohdolle

0
Voimajohtopylvään uutta perustaa kaivetaan vanhan pylvään viereen Tiipiläntien varressa Tarvasjoen ja Marttilan rajamailla.
Voimajohtopylvään uutta perustaa kaivetaan vanhan pylvään viereen Tiipiläntien varressa Tarvasjoen ja Marttilan rajamailla.
Voimajohtopylvään uutta perustaa kaivetaan vanhan pylvään viereen Tiipiläntien varressa Tarvasjoen ja Marttilan rajamailla.

LIETO/Tarvasjoki, MARTTILA. Kantaverkkoyhtiö Fingridin voimajohdon rakennustyöt Liedon ja Forssan välillä ovat alkaneet. Uudella voimajohdolla on pituutta 68 kilometriä. Johto rakennetaan 1920-luvulla pystytetyn niin sanotun Rautarouvan paikalle.

Voimajohdon urakoi kansainvälisen tarjouskilpailun tuloksena kroatialainen Dalekovod j.s.c., joka on voimajohtojen rakentamiseen erikoistunut yhtiö. Dalekovod ei ole Fingridin mukaan ennen urakoinut Suomessa.

Teknisen käyttöikänsä päähän tulleen Rautarouvan jännitetasoltaan 110 kilovoltin voimajohdot korvataan 400 ja 110 kilovoltin voimajohdoilla. Korkeamman jännitetason voimajohto vahvistaa lounaisen Suomen kantaverkkoa itä-länsisuunnassa.

–Töitä on aloitettu uusien pylväspaikkojen perustuksilla. Alkuun on lähdetty Forssan päästä ja sieltä edetään kohti Lietoa. Perustustöitä on kylläkin tehty jo Koskella ja Marttilassakin, sillä työssä ei edetä ihan yhtäjaksoisessa järjestyksessä, kertoo rakentajayhtiön yhteyshenkilö Pertti Luukkonen.

Lue lisää 26.02.2016 lehdestä