Auran kirjastossa alkaa yt-neuvottelut

0

AURA. Auran kirjaston henkilöstö on saanut kutsun 4. huhtikuuta alkaviin yt-neuvotteluihin, joiden tavoitteena on kirjaston henkilöstön vähentäminen. Siihen, millä tavalla henkilötyövuosien vähennys tapahtuu, ei oteta neuvottelukutsussa kantaa eikä siinä myöskään määritellä vähennystavoitteen maksimimäärää. Neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen 29.4. mennessä.

Sivistysjohtaja Marianne Mäkelä toteaa yt-neuvottelujen perustuvan  taloudellisiin ja tuotannollisin tekijöihin. Kunnan taloustilanteen lisäksi perusteena on omatoimikirjastopalvelujen kehittäminen.

Auran kirjastossa työskentelee kokoaikaisesti kirjastonhoitaja ja kaksi kirjastovirkailijaa, joista toinen on toukokuun loppuun saakka toimivapaalla. Kirjastotoimenjohtajan työajasta 40 prosenttia on jyvitetty Auran ja 60 prosenttia Pöytyän kirjastotoimeen.