Katja Aalto kunnostaa vanhasta ja rapistuneesta talosta itselleen kotia

0
Talon ulkopuolen kunnostus odottaa kevättä.
Talon ulkopuolen kunnostus odottaa kevättä.
Talon ulkopuolen kunnostus odottaa kevättä.

PÖYTYÄ/Kumila. Valtatie yhdeksän varrella Pöytyällä oleva vanha talo näyttää ohikulkijan silmin melkoisen rapistuneelta. Sitä se vielä onkin, mutta Paimiosta viime vuoden lopulla Pöytyälle muuttaneen Katja Aallon suunnitelmissa talo näyttää muutaman vuoden kuluttua jo tykkänään toiselta.

–Talo on vuodelta 1928. Se on aika huonossa kunnossa, mutta minä pidän haasteista, Aalto naurahtaa.

Hän remontoi aikaisemmin myös talon, jossa hän asui Paimiossa. Se alkoi kuitenkin tuntua ahtaalta ja Aalto halusi muuttaa hyvän kulkureitin varrelle tiloihin, joissa voi myös tehdä töitä.

Katja Aalto paneloi tuvan seinät uudelleen puolipaneelilla, joka on ilmeisesti poistettu seinistä  taloa edellisen kerran kunnostettaessa. Tsahpe-husky viihtyy emäntänsä seurana.
Katja Aalto paneloi tuvan seinät uudelleen puolipaneelilla, joka on ilmeisesti poistettu seinistä taloa edellisen kerran kunnostettaessa. Tsahpe-husky viihtyy emäntänsä seurana.

Osan huoneista hän aikoo jättää ainakin tässä vaiheessa entiselleen. Eniten töitä on tähän mennessä tehty tuvassa.

–Löysin rakennuksesta vanhoja paneeleita, joita oli juuri sopivasti seinien puolipanelointiin, joten ilmeisesti ne ovatkin olleet aikaisemmin tuvassa, Aalto kertoo.

Oman kodin kunnostus linkittyy Katja Aallolla luontevasti hänen varsinaiseen ammattiinsa maalaus- ja verhoilualan yrittäjänä. Hänen Muraali-nimen saanut yrityksensä on toiminut marraskuusta lähtien Kumilassa, kodin sivurakennuksessa.

Lue lisää 08.03.2016 lehdestä