Pihasauna vaatii rakennusluvan, mutta kylpytynnyri ei

0
Tarvasjokelaisten Raitaluomien perheen noin 12 neliön pihasaunan rakentaminen vaati muun muassa rakennusluvan ja naapurien kuulemisen. Saunan väliaikaisilla rappusilla istuu Iina Raitaluoma.
Tarvasjokelaisten Raitaluomien perheen noin 12 neliön pihasaunan rakentaminen vaati muun muassa rakennusluvan ja naapurien kuulemisen. Saunan väliaikaisilla rappusilla istuu Iina Raitaluoma.
Tarvasjokelaisten Raitaluomien perheen noin 12 neliön pihasaunan rakentaminen vaati muun muassa rakennusluvan ja naapurien kuulemisen. Saunan väliaikaisilla rappusilla istuu Iina Raitaluoma.

AURANMAA. Vaikka omakotirakentaminen onkin viime vuosina ollut hiljaista, talojen pihoilla on rakennuttu sitäkin innokkaammin. Olohuoneita on jatkettu terasseille ja terassien kruunuksi on ilmaantunut uima-altaita. Myös pihasaunoja pystytetään ja etenkin kylpytynnyrit ovat olleet kovassa suosiossa.

Tämäntyyppisen rakentamisen yleistyminen näkyy myös rakennusvalvonnassa. Auran rakennustarkastajan Kari Tuohen mukaan tällaisen piharakentamisen osuus kunnan koko lupamääristä oli viime vuonna 10–15 prosenttia.

–Kaikenlaiset vesielementit ovat lisääntyneet, Marttilan tekninen johtaja ja rakennustarkastaja Urpo Isotalo puolestaan toteaa.

Piharakennusten ja -rakennelmien luvanvaraisuus vaihtelee jonkin verran kunnittain. Pihasaunan ja kylpytynnyrien osalta kaikilla Auranmaan kunnilla on kaikilta osin yhtenäiset lupamääräykset. Pihasauna vaatii kaikissa kunnissa rakennusluvan niin taajamassa kuin haja-asutusalueella. Kylpytynnyrin saa puolestaan pystyttää ilman lupia, vaikka tulisijallisesta rakennelmasta onkin kyse.

Lue lisää 08.03.2016 lehdestä