Riihikosken koulun suunnitelma menee karsittavaksi

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallitus palautti Riihikosken yhtenäiskoulun esisuunnitelman ja luonnospiirustukset takaisin valmisteluun. Koulun suunnittelutoimikunta saa tehtäväkseen tarkastella mahdollisuuksia yhtenäiskoulun rakentamisen kokonaiskustannusten pienentämiseen.

Kunnanhallitus haluaa löytää suunnitelmasta säästökohtia, koska hankkeen kustannusarvio on kasvanut melkoisesti. Talousarviossa yhtenäiskoulun suunnitteluun ja rakentamiseen on varattu kolmelle vuodelle yhteensä 7,1 miljoonaa euroa. Nyt tehtyjen luonnospiirustusten perusteella koulun rakentamiseen kuluu 10,1–10,3 miljoonaa euroa. Lisäksi koulun kalustamiseen arvioidaan nyt kuluvan noin 911 000 euroa, kun siihen alunperin arvioitiin tarvittavan noin 600 000 euroa.

Suunnitelmat on tarkoitus saada seuraavan kunnanvaltuuston kokouksen käsiteltäväksi.