Arvonlisäverottomat sosiaalihuoltopalvelut tunnetaan huonosti

0
Eeva-Sirkku Pöyhönen esittelee kahta veroedun saamisen kannalta tärkeää paperia: ilmoitusta yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta sekä verohallituksen arvonlisäverottomia yksityisiä sosiaalipalveluita koskevaa ohjetta.
Eeva-Sirkku Pöyhönen esittelee kahta veroedun saamisen kannalta tärkeää paperia: ilmoitusta yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta sekä verohallituksen arvonlisäverottomia yksityisiä sosiaalipalveluita koskevaa ohjetta.
Eeva-Sirkku Pöyhönen esittelee kahta veroedun saamisen kannalta tärkeää paperia: ilmoitusta yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta sekä verohallituksen arvonlisäverottomia yksityisiä sosiaalipalveluita koskevaa ohjetta.

AURANMAA. Henkilö, jonka toimintakyky on rajoittunut, voi tietyissä tapauksissa ostaa esimerkiksi siivouspalveluja ilman, että palvelun hintaan lisätään arvonlisävero. Vaikka tämä mahdollisuus on ollut olemassa jo yli neljä vuotta, sitä käytetään harvoin hyväksi. Pöytyän perusturvajohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen epäilee syyksi pelon asiaan liittyvästä paperisodasta. Vaivannäkö voisi kuitenkin tuottaa asiakkaalle melkoisen säästön.

–Olen saanut tätä asiaa koskevia kysymyksiä viime vuosien aikana ehkä yhden käden sormien verran, Pöyhönen arvioi.

Arvonlisäverottoman palvelun saaminen edellyttää jonkin verran suunnittelua, joten parhaiten se sopii palveluihin, joita henkilö tarvitsee säännöllisesti.

–Koska arvonlisäverottomuus koskee sosiaalihuollon palveluita, arvonlisäverottomuuden ehtona on, ettei ihminen pysty itse suoriutumaan tarvitsemistaan palveluista tai ainakin tarvitsee apua niiden hoitamiseen, Pöyhönen muistuttaa.

Ihan keneltä tahansa palveluja ei voi hankkia, vaan palvelun tuottaja on valittava niistä yrittäjistä, jotka ovat tehneet kunnan sosiaalitoimeen tai aluehallintovirastoon ilmoituksen toiminnastaan.

Lue lisää 05.04.2016 lehdestä