Aura puoltaa osakuntaliitosta

0

AURA. Auran kunta hyväksyy Heikinsuon kylän liittämisen Auran kuntaan. Kunnanvaltuusto ei tosin ollut asiasta yksimielinen, vaan osakuntaliitosta puoltavaan lausuntoon päädyttiin äänestyksen jälkeen.
Esityksen osakuntaliitoksesta luopumisesta teki demareiden Juhani Yli-Pohja Auran kunnan huonoon taloustilanteeseen vedoten. Demaritkaan eivät kuitenkaan olleet asiasta yksimielisiä ja äänet jakautuivat 16–5 osakuntaliitosta puoltavan lausunnon hyväksi. Demareiden Yli-Pohjan, Niina Aarnion, Ritva Vainion ja Jyrki Alangon lisäksi osakuntaliitoksesta luopumista kannatti perussuomalaisten varavaltuutettu Ilkka Soukka. Demarivaltuutetuista Sanna Laine sekä varavaltuutettu Risto Tuominen kannattivat osakuntaliitosta.
Auran kunnanvaltuuston myönteinen kanta menee lausuntona Pöytyän kunnalle, joka antaa asiasta oman lausuntonsa. Päätöksen osakuntaliitoksesta tekee valtioneuvosto.