Tarvasjoelta löytyvät Suomen innokkaimmat siman juojat

0

LIETO/Tarvasjoki. K-kauppojen Plussa-asiakkaiden ostoista koostettu kartta paljastaa, että valmista simaa ostetaan eniten Turun seudulla ja Lapissa. Koko valtakunnan innokkaimmat siman juojat löytyvät Keskon mukaan Tarvasjoelta: siellä 21 prosenttia Plussa-asiakkaista ostaa simaa K-kaupasta.

Tilastoista käy ilmi, että Turun seudulla on erityisen paljon simasuita. Tarvasjokelaisten lisäksi sima maistuu erityisen hyvin myös muille lietolaisille sekä mynämäkeläisille ja paraislaisille. Mynämäellä Plussa-asiakkaista simaa ostaa 20, Paraisilla 18 ja Liedossa 17 prosenttia. Nämä kaikki neljä kuntaa mahtuvat Suomen Top 7 -simanjuojien joukkoon.

Moni asiakas valmistaa simaa myös itse. Tämä näkyy sekä sitruunoiden että fariinisokerin myynnissä. Molemmissa tuoteryhmissä vappu on Keskolla suurin sesonki. Sitruunan myynti kasvaa viisinkertaiseksi. Fariinisokerin vuosimyynnistä 30 prosenttia tulee vapun tienoon viikoilta 16–18.