Auran Turuntien kaahaus halutaan kuriin

0
Turuntien kapeus ja valaistuksen puute huolettavat Meeri ja Aatu Vanhataloa ja muita tienvarren asukkaita.
Turuntien kapeus ja valaistuksen puute huolettavat Meeri ja Aatu Vanhataloa ja muita tienvarren asukkaita.
Turuntien kapeus ja valaistuksen puute huolettavat Meeri ja Aatu Vanhataloa ja muita tienvarren asukkaita.

AURA. Auran Turuntien ja Vanhan Tampereentien varren asukkaat ovat yhtä mieltä ainakin yhdestä asiasta: tie on kapeutensa ja liikennekulttuurinsa vuoksi vaarallinen kaikille, mutta varsinkin kevyelle liikenteelle.

Tiellä on sattunut useita vakavia onnettomuuksia. Tuoreessa muistissa on huhtikuussa sattunut ulosajo, jossa loukkaantui kaksi ihmistä sekä toukokuun alussa peräänajosta alkanut tieltäajo, jossa loukkaantuneista yhden vammat ovat vakavia. Viime vuoden elokuussa tiellä sattui kuolonkolari. Lisäksi on paljon tieltä suistumisia, joita ei ole edes ilmoitettu poliisille.

–On niitä täällä ollut ojassa varmaan 50 metrin välein, Veikko Salminen muistelee.

Tienvarran asukkaat ovat huolissaan. Ihan ensimmäiseksi he haluaisivat poliisin valvomaan sen nopeuksia ja puhalluttamaan kuskeja. Myös lupaukset tievaloista olisi korkea aika toteuttaa.

Kevyen liikenteen kaistan rakentamisen suhteen mielipiteet ja jakautuvat. Väylä olisi tärkeä, mutta koska se veisi asukkailta maata, väylän toteuttamismahdollisuuksia epäillään. Sekin auttaisi, jos tietä levennettäisiin niin, että  pinnaralueella pystyisi oikeasti kulkemaan.

Lue lisää 31.5.2016 lehdestä