Auranmaa säästyi pahimmilta sateilta – Kemiönsaaressa viikonlopun kovin lukema

0

Kemiönsaaressa mitattiin 36,8 millimetriä lauantain ja sunnuntain yhteiseksi sademääräksi. Se on Varsinais-Suomen kovin sademäärä viikonloppuna. Lähes samoihin lukuihin päästiin myös Turussa, jossa Artukaisten mittauspisteellä vettä kertyi 36,3 millimetriä.
Ilmatieteenlaitoksen mukaan rankimmat sateet koettiin sunnuntaina aamupäivällä, jolloin kello 11 ja 12 välissä tuli yli 10 millimetriä vettä.
– Se on jo tosi paljon, kuvailee apulaismeteorologi Pirkko Karlsson Ilmatieteenlaitokselta.
Karlssonin mukaan viikonlopun sateet luokitellaan rankkasateeksi, mutta mistään kovin harvinaisesta sademäärästä ei kuitenkaan ole kyse.
– Meillä on pitkä kuiva kausi takana. Alueella on viimeksi satanut 28.4.
Yli 30 millimetrin sateisiin päästiin myös Paraisilla, jossa Fagerholmin meriasemalla mitattiin 32,7 millimetriä.
Kaarinassa sademäärä jäi jo reippaasti Kemiönsaaren ja Turun lukemista. Kaarinassa Ilmatieteenlaitos raportoi 27,1 mm viikonlopun sademääräksi.
Salossa ja Kustavissa sademäärä oli hieman yli 24 millimetriä, Salossa 24,7 ja Kustavissa 24,6.
Sisämaassa sademäärät jäivät selvästi rannikon lukemista. Kiikalan lentokentällä sademäärä oli 22,9 mm, Someron Salkolassa 19,4 mm ja Jokioisilla 19,0.

 

Keskiviikko on poutapäivä

Lounais-Suomen päällä oleva sadealue liikkuu päivän aikana pohjoisemmaksi. Illalla ei enää sada Pori–Tampere–Porvoo-linjan alapuolella.
Tiistaiksi Ilmatieteenlaitos lupaa paikallisia kuurosateita. Varsinais-Suomessa sademäärä jää kuitenkin 0–3 millimetriin.
Keskiviikkona on luvassa poutapäivä, mutta torstaina uusi sadealue kulkee jälleen alueen yli.
– Nauhamainen saderintama yltää Lounais-Suomeen illaksi. sademäärä jää kuitenkin milliin tai pariin, kertoo päivystävä meteorologi.
Lämpötila nousee tällä viikolla parhaimmillaan 15 asteeseen.

 

Mitä Sinun sademittari näytti viikonlopun yhteissaldoksi? Olitko varautunut sateeseen? Ole hyvä ja kommentoi uutista.