Lieto on maakunnan yrittäjämyönteisin – Pöytyän yrittäjät melko tyytyväisiä

0

VARSINAIS-SUOMI. Liedossa ja Kaarinassa tehdään paikallisten yrittäjien mielestä Varsinais-Suomen parasta elinkeinopolitiikkaa. Asia selviää keskiviikkona Porissa kunnallisjohdon seminaarissa julkaistusta Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo 2016 -tutkimuksesta.

Lieto saa elinkeinopolitiikastaan yrittäjiltä kokonaiskouluarvosanan 8,2. Vuonna 2014 kärkisijaa pitäneelle Kaarinalle heltiää 8. Jaetulla kolmannella sijalla ovat Sauvo, Raisio ja Naantali arvosanalla 7,1.

Pöytyällä yrittäjät ovat aavistuksen verran koko maata ja maakuntaa tyytyväisempiä. Pöytyä saa yrittäjiltä kouluarvosanan 6,8. Varsinais-Suomen ja koko maan keskiarvo oli 6,7.

Varsinais-Suomen tilastossa Pöytyä on kahdeksannella sijalla. Mukana oli 16 Varsinais-Suomen kuntaa. Muut Auranmaan kunnat eivät olleet vertailussa mukana vähäisen vastaajamäärän vuoksi.

Elinkeinopoliittiseen mittaristoon kyseltiin yrittäjien mielipiteitä niin kotikuntansa elinkeinopolitiikasta, päätöksenteon yrittäjälähtöisyydestä, viestinnästä, osaamisesta, hankintapolitiikasta, palveluista kuin seudullisen kehittämisyhtiön toiminnastakin.